Naturvårdsverket drog tillbaka skyddsjakt

Kristinehamn (JJ) Värmlands länsstyrelses beslut om skyddsjakt på den varg som rivit får utanför Kristinehamn har dragits tillbaka av Naturvårdsverket, sedan jakten överklagats av vargvärnare.

Enligt SVT Värmlandsnytt skriver Naturvårdsverket i sitt beslut att man inte med säkerhet kan säga att det är varg som ligger bakom angreppet.

Länsstyrelsens rovdjursansvarige i Värmland Maria Falkevik menar att Naturvårdsverkets beslut reser en del frågor kring Länsstyrelsers möjligheter till egna initiativ.

– I det här fallet har besiktningsmännen vid de två olika besiktningarna bedömt varg till övervägande del. Vi ser inte att det är en osäkerhet i besiktningsresultatet. Vi vill gärna ha en dialog med Naturvårdsverket om vad de grundar beslutet på, i vägledningssyfte inför framtida beslut, säger Maria Falkevik till SVT Värmlandsnytt.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser