Naturvårdsverket avslog överklaganden kring vargjakten i Dalarna

Dalarna/Stockholm (JJ) Naturvårdsverkets slutliga överprövning i sak av överklagandena som rör Länsstyrelsen i Dalarnas nya beslut om licensjakt på varg är klar. Överklagandena avslås nu meddelar Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen i Dalarna hade i sitt nya beslut begränsat licensjakten till två revir och anpassat antalet vargar som får fällas utifrån de senaste inventeringsresultaten för de reviren i syfte att minska koncentrationen av varg i de områden där den är som tätast. Licensjaktens inriktning var att samtliga vargar i de två reviren skulle fällas vid licensjakten, i enlighet med viltförvaltningsdelegationens övergripande riktlinjer för vargjakten i länet.

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser