Naturskyddsföreningen kritisk till vargjaktsbeslut

Naturvårdsverkets beslut om vargjakt i Värmland är oacceptabelt, det säger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson till SR efter gårdagens vargjaktsbeslut.

Mikael Karlsson anser att beslutet om varjakt är bedrövligt och att det riskerar förstöra den fina utveckling man haft på den skandinaviska vargstammen.  
Naturskyddsföreningen anser att vargjaktsbeslutet är olagligt eftersom det strider mot EU:s bindande regler. Naturskyddsföreningen kommer att anmäla den svenska vargjakten till Eu-kommissionen och hoppas kunna vinna det i Eu-domstolen så småningom, säger Mikael Karlsson.

13 kommentarer

 • ähh
  Vad händer om Sverige förlorar en sån här sak å vägrar betala de böter som detta för med sig?
  -Betala nu annars får nu ännu mer böter!
  -Näh det tänker vi inte göra.
  -Men då åker ni in i finkan!
  -det vill vi inte.
  -Men då får ni inte vara med i Eu längre!
  – Nähe, då missar ni ju bara ca 23 miljader i intäkter.
  -Men..

 • Det är för bedrövligt
  Att det finns personer som inte kan acceptera demokratiska beslut som tas i Sveriges Riksdag av oss svenskar valda politiker utan skall springa till storebror EU och anmäla sin egen regering och därmed svenska folket. Är det dax att dra in bidragen till Naturskyddsföreningen.
  Skäms Mikael Karlsson och de som agerar så här.
  Bevare oss om Mp får inflytande på politiken efter nästa val.

 • Ja vi får tänka på
  hur vi röstar nästa val. Rödgrön röra = ingen jakt. Nuvarande regering tja, inga jobb. Vad återstår

 • Sverigedemokraterna
  Är nog det enda parti som har riktigt bra åsikter för jakten. Att dom har åsikter om invandringen som ibland är ganska radikala får man acceptera.

 • 57,000,000 NOK
  57 miljoner norska kronor betalade norska staten ut för vargrivna renar förra året och i Norge finns det ca 30 vargar.

  Det kostar att ligga på topp!!!

 • OjOjOj
  De är då alldeles för mycket ”kärringar” (De flesta med långbyxor o inte klänning) som börjar styra detta land!!! Kan då inte vi masar kräva ett vargfritt Dalarna?!!!!

 • Valpjakt
  tror jag skulle vara melodin. Höstjakt på årsvalp skulle ju dessutom inte ta bort dom viktiga avelsvargar vi har men ändå reglera stammen. Kanske att fundera på.

 • PA har helt rätt!
  SD kanske lite extrema,men vi behöver slå näven i bordet en gång för alla!!

 • Skarpladdat!
  Tycker nog att du sorken verkar vara lite extrem,men nu håller jag delvis med .Vi icke vargvänner måste sätta ner foten en gång för alla!

 • Vargupproret.se
  Mycket bra initiativ att starta den sidan! Vi måste visa verkligheten för att bekämpa lögnerna från ”bevarandesidan”

 • Skärpning!
  Blir så förbannad när jag läser vissa inlägg härinne. Ni pratar om nazism, naturfascism o pedofili o ja vet inte allt, ni har ju tappat det helt! Jag är för varg men inte emot jägare…men det här får mig verkligen att tappa all respekt för er. Dessvärre är det alltid de personer som ropar högst som hörs och tyvärr är det alltid personer med ganska hemska åsikter som bara är till för att provocera istället för att föra en seriös dialog. Skärpning för fan! // ”Naturfascisten”

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser