Naturskyddsföreningen kritisk till vargjaktsbeslut

Naturvårdsverkets beslut om vargjakt i Värmland är oacceptabelt, det säger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson till SR efter gårdagens vargjaktsbeslut.

Mikael Karlsson anser att beslutet om varjakt är bedrövligt och att det riskerar förstöra den fina utveckling man haft på den skandinaviska vargstammen.  
Naturskyddsföreningen anser att vargjaktsbeslutet är olagligt eftersom det strider mot EU:s bindande regler. Naturskyddsföreningen kommer att anmäla den svenska vargjakten till Eu-kommissionen och hoppas kunna vinna det i Eu-domstolen så småningom, säger Mikael Karlsson.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser