Naturskyddsföreningen anmäler Sverige till EU

Naturskyddsföreningen är mycket kritisk till att det under helgen bedrevs vargjakt i bland annat Värmlands län. De ska nu anmäla vargjakten till EU-kommissionen.

Naturskyddsföreningen menar att jakten var olaglig redan från första början, och hoppas på sikt att vinna.
– Eftersom regeringen själv konstaterat att det inte är någon gynnsam bevarandestatus vilket är ett villkor för jakt enligt internationell lag, så är det klart att vi ser fram emot en fällande dom, säger ordföranden Mikael Karlsson till Sveriges Radio.  
Han är också orolig för att det fällts fler vargar än de 27 som var tillåtet och tycker att kontrollen från länsstyrelserna och naturvårdsverket var mycket dålig. 
– När man skjutit kvoten i vissa län och dessutom hade rapporter om fler påskjutningar så fortsatte jakten i andra län, säger Mikael Karlsson. Naturvårdverket har organiserat det här på sämsta tänkbara sätt.

10 kommentarer

 • jaha
  och med denna anmälan hoppas ni att dom skjutna vargarna ska återuppstå eller vad?

 • Olagligt
  Vad som verkligen är olagligt är väl utplanteringar av djurparksvargar tänker jag.

 • Det skulle varit fyra gånger så mycket varg skjutet
  Naturskyddsföreningen det finns närmare 500 vargar i sverige

 • Spelar ingen roll
  Om vi bara fått skjuta en varg och hela sveriges poliskår hade övervakat jakten ,så hade det ändå varit ett jä*la gnällande!

 • Mikael Karlsson…
  I vilken stad bor den här Mikael Karlsson?? Förmodligen sthlm och inte i värmland eller dalarna..

 • Naturskyddsförfeningen (Mp) tycker till
  Ja, det är förskräckligt. Det är regeringens fel både att vi har för många vargar och att det skjuts för många. In med Mona så det blir fler får i skogarna i stället.

 • SNF är en störd sammanslutning
  klart att de gnäller när det naggas lite lätt på resultatet av deras biomanipulation som inleddes med återinplanteringen till Värmland på 80-talet. De kan vara glada att regeringen inte återinförde skottpengen från 1965. Sedan kan man dock hålla med om den dåliga organisationen av jakten från NV:s sida, men från NV brukar inte komma något bra och välarbetat, inte på något område.

 • Sjuk
  Gud så sjuk den där Mikael Karlsson är!!!!!
  Han är ju en fara för hela Sveriges vilda fauna! Säger bara ojojojoj,,,,,,,,,,,,,

 • Mikael Karlsson
  Vad är det för fel på Mikael Karlsson? Han återger ju bara vad som hänt!

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser