Naturskyddsföreningen anmäler Sverige till EU

Naturskyddsföreningen är mycket kritisk till att det under helgen bedrevs vargjakt i bland annat Värmlands län. De ska nu anmäla vargjakten till EU-kommissionen.

Naturskyddsföreningen menar att jakten var olaglig redan från första början, och hoppas på sikt att vinna.
– Eftersom regeringen själv konstaterat att det inte är någon gynnsam bevarandestatus vilket är ett villkor för jakt enligt internationell lag, så är det klart att vi ser fram emot en fällande dom, säger ordföranden Mikael Karlsson till Sveriges Radio.  
Han är också orolig för att det fällts fler vargar än de 27 som var tillåtet och tycker att kontrollen från länsstyrelserna och naturvårdsverket var mycket dålig. 
– När man skjutit kvoten i vissa län och dessutom hade rapporter om fler påskjutningar så fortsatte jakten i andra län, säger Mikael Karlsson. Naturvårdverket har organiserat det här på sämsta tänkbara sätt.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser