NatureIT ska öppnas den 15 juli

Jämtlands län(JJ) NatureIT är tänkt att öppnas under tisdagen den 15 juli, enligt länsstyrelsen i Jämtlands län. Leverantören har uppgett att de tekniska problemen ska vara lösta.

Vid lunchtid på tisdagen ska det börja gå att köpa jakttillstånd i Handölsdalens och Mittådalens samebyar, dessutom ska aktivering av jakttillstånd börja då. 

Mer information ska komma från länsstyrelsen under dagen. 
Det här meddelar länsstyrelsen i Jämtlands län på sin hemsida.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser