Nätet blev dödsfälla för råbock

Ulricehamn (JJ) Ett nät runt vid en fotbollsplan blev en plågsam döldsfälla för en råbock i Ulricehamn.

Ett nät blev slutet för den fina råbocken. Foto: Patrik Helander

– Jag blev utringd av den person som klippt gräset på fotbollsplanen. Han hade sett ett rådjur som satt fast i nätet som ska stoppa bollar från att sparkas ut i terrängen, berättar Patrik Helander, som är kommunjägare inom detaljplanerat område i Ulvricehamn.

Han tog både kniv och bössa med sig, för tanken från början var att kanske kunna skära loss rådjuret.

– Det var för sent, den var död. Den hade snott in sig något fruktansvärt i nätet, konstaterar Patrik Helander.

Rådjuret hade inga synbara skador, som kan ge svar på vad den dog av. Sannolik satt den fast i nätet i flera dagar och kämpade för sitt liv.

– Platsen där den satt fast har eftermiddagssol och tre dagar innan jag kom dit tränade man fotboll på planen. Kanske dog den av stress och utmattning och att nätet kan ha suttit så att det blev en viss strypeffekt, säger Patrik Helander.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser