Nätet blev dödsfälla för råbock

Ulricehamn (JJ) Ett nät runt vid en fotbollsplan blev en plågsam döldsfälla för en råbock i Ulricehamn.

Ett nät blev slutet för den fina råbocken. Foto: Patrik Helander

– Jag blev utringd av den person som klippt gräset på fotbollsplanen. Han hade sett ett rådjur som satt fast i nätet som ska stoppa bollar från att sparkas ut i terrängen, berättar Patrik Helander, som är kommunjägare inom detaljplanerat område i Ulvricehamn.

Han tog både kniv och bössa med sig, för tanken från början var att kanske kunna skära loss rådjuret.

– Det var för sent, den var död. Den hade snott in sig något fruktansvärt i nätet, konstaterar Patrik Helander.

Rådjuret hade inga synbara skador, som kan ge svar på vad den dog av. Sannolik satt den fast i nätet i flera dagar och kämpade för sitt liv.

– Platsen där den satt fast har eftermiddagssol och tre dagar innan jag kom dit tränade man fotboll på planen. Kanske dog den av stress och utmattning och att nätet kan ha suttit så att det blev en viss strypeffekt, säger Patrik Helander.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser