Natalie sköt sin första björn!

Glada jägare kring Nathalie Jonsson, Burträsk som sköt sin första björn på gångstånd, fr. v Peter Mårtensson, Jimmy Mårtensson, Nathalie Jonsson, Robert Salomonsson, Martin Otttosson, och Anders Mikaelsson Dorotea (JJ) Nathalie Jonsson, Burträsk, vann en björnjakt när Robert Salomonsson lanserade sin björnjaktsfilm i våras. I går fick hon vara med på sitt livs jakt som slutade med att hon sköt en björnhona på gångstånd.

Nathalie jagade tillsammans med Robert i skogarna kring Dorotea när Jimmy och Peter Mårtensson hittade en färsk björnspillning. 

Jägarna släppte hundarna Pilippa och Phazer som spårade cirka två kilometer innan upptaget kom. Hundarna skällde gångstånd ned mot en bäck där det visade sig vara två björnar som skilde på sig. Filippa gick upp i ett berg där Robert fanns och han släppte då sin blandrashund Frisko. Björnen fortsatte att bukta kring berget och Jimmy Mårtensson såg vid ett tillfälle björnen men kunde inte skjuta eftersom han inte såg hundarna.

Robert och Nathalie passade på drevlöpan när björnen vände och kom i sina bakspår rakt mot Robert och Nathalie. När björnen var på cirka 20 meters avstånd sköt Nathalie med sin 308:a. Björnen gick undan cirka 100 meter och därmed var det klart att Nathalie skjutit sitt livs första björn, en hona som vägde 50 kilo.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser