Närgångna älgar på Frösön stör

Frösön (JJ) Boende på Frösön är bekymrade över närgångna älgar som äter i trädgårdarna. Nu meddelar Länsstyrelsen i Jämtlands län att de är medvetna om problemen men inte själva kan agera i frågan.

Länsstyrelsen skriver i ett pressmeddelande att de inte har något juridiskt stöd för att fatta något beslut om avlivning av de närgångna älgarna.

Däremot menar de att ett sådant beslut kan fattas av Polismyndigheten med stöd av 9 § i jaktlagen (Jaktlag (1987:259).

9 § Om ett vilt djur orsakar avsevärd skada eller om det kan antas vara farligt för människors säkerhet, får polismyndigheten låta avliva djuret, om det inte finns någon annan tillfredsställande lösning. Regeringen får meddela föreskrifter om att polismyndigheten får låta avliva eller fånga vilt, när detta är befogat från djurskyddssynpunkt. Lag (1997:343).

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser