Något färre älgar fälldes i Kronobergs län

Småland(JJ) Det fälldes något färre älgar i Kronobergs län under det senaste jaktåret, jämfört med det föregående.

Det har fällts 3 000 älgar i länet under det senaste jaktåret.
– Men det fälldes nog ett 50-tal älgar till i det skötselområde varifrån siffrorna av någon okänd anledning inte kommit in än, säger jaktvårdskonsulent Elias Turesson, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, till Smålandsposten/smp.se.

Resultatet blir att cirka 100 färre älgar sköts under det senaste jaktåret. Målsättningen gällande kalvaskjutningen uppnådes nästan. Avskjutningen stannade på 56 procent av andelen fällda älgar, målet var 60 procent. Målsättningen att inte fälla fler tjurar än hondjur uppnåddes.
Det här rapporterar Smålandsposten/smp.se.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser