Något färre älgar fälldes i Kronobergs län

Småland(JJ) Det fälldes något färre älgar i Kronobergs län under det senaste jaktåret, jämfört med det föregående.

Det har fällts 3 000 älgar i länet under det senaste jaktåret.
– Men det fälldes nog ett 50-tal älgar till i det skötselområde varifrån siffrorna av någon okänd anledning inte kommit in än, säger jaktvårdskonsulent Elias Turesson, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet, till Smålandsposten/smp.se.

Resultatet blir att cirka 100 färre älgar sköts under det senaste jaktåret. Målsättningen gällande kalvaskjutningen uppnådes nästan. Avskjutningen stannade på 56 procent av andelen fällda älgar, målet var 60 procent. Målsättningen att inte fälla fler tjurar än hondjur uppnåddes.
Det här rapporterar Smålandsposten/smp.se.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser