Mystisk älgsjukdom i Tibro?

Tibro (JJ) Ännu en älg med mystiska symptom har hittats i Tibrotrakten. I fjol hittades sju självdöda älgar med blodfyllda lungor och med höga halter av kolibakterier i kroppen.

  Den senaste älgen var i så dåligt skick att den fick avlivas av viltvårdare.Kroppen har skickats till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) som även analyserade kroppar från de tidigare älgarna.Då kunde SVA dock bara konstatera att älgarna troligen dött av brist på föda.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser