Mycket bakterier i älgkött

Uppsala (JJ) Älgkött som säljs har ofta alldeles för höga halter av bakterier.

En ny studie från Livsmedelsverket visar att cirka 75 procent av de viltkött som saluförs har för höga bakteriehalter.
Aja Kautto, veterinärinspektör på Livsmedelsverket anser att hygienen måste förbättras. En del av de testade köttet var otjänligt som människoföda och den vanligaste orsaken var att köttet innehöll för höga halter av e-koliebakterier.
För att oskadliggöra bakterierna ska köttet värmas upp till minst 70-75 grader och vara varmt genom hela steken.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser