Mufflonjakt var misstänkt mutbrott!

En inspektör vid Transportstyrelsen misstänks ha tagit emot mutor. Nu har åtal väckts mot inspektören som vid flera tillfällen jagat mufflon och den som beslutat om jakten.

I december inledde riksenheten mot korruption en förundersökning i ärendet då det fanns misstankar om att en inspektör vid Transportstyrelsen som tagit emot mutor.

Mutbrottet gäller att inspektören vid ett tiotal tillfällen mellan den 1 december 2009 och 28 februari 2013 ska ha fått jaga mufflonfår på en ö på västkusten. Både inspektören och den som beslutat om jakten, som åtalas för bestickning och givande av muta, nekar till brott.

I vittnesförhör med en avdelningsdirektör på Transportstyrelsen framkommer dock att inspektören borde ha insett att jakten kunde bedömas som en muta.

Åklagaren yrkar på en företagsbot om 100 000 kronor för företaget där personen som åtalas för bestickning arbetar. För inspektören yrkas att ett värde av 50 000 kronor förklaras förverkat, skriver tidningen Folkbladet.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser