Mufflonjakt var misstänkt mutbrott!

En inspektör vid Transportstyrelsen misstänks ha tagit emot mutor. Nu har åtal väckts mot inspektören som vid flera tillfällen jagat mufflon och den som beslutat om jakten.

I december inledde riksenheten mot korruption en förundersökning i ärendet då det fanns misstankar om att en inspektör vid Transportstyrelsen som tagit emot mutor.

Mutbrottet gäller att inspektören vid ett tiotal tillfällen mellan den 1 december 2009 och 28 februari 2013 ska ha fått jaga mufflonfår på en ö på västkusten. Både inspektören och den som beslutat om jakten, som åtalas för bestickning och givande av muta, nekar till brott.

I vittnesförhör med en avdelningsdirektör på Transportstyrelsen framkommer dock att inspektören borde ha insett att jakten kunde bedömas som en muta.

Åklagaren yrkar på en företagsbot om 100 000 kronor för företaget där personen som åtalas för bestickning arbetar. För inspektören yrkas att ett värde av 50 000 kronor förklaras förverkat, skriver tidningen Folkbladet.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser