Mufflonfår utanför Sundsvall

KLINGSTA(JJ). Det finns två mufflonfår som lever vilt i skogarna i Klingsta, utanför Sundsvall. Djuren finns sedan tidigare i södra delen av landet, där har de funnits sedan 30-talet då de planterades in.

De två djuren utanför Sundsvall finns i området sedan i våras. Då var det en tacka som slet sig loss från en hästtransport och tog sig in i skogen. 
Från början trodde man att det bara var ett djur, men under våren födde tackan ett lamm. 

Mufflonfår har jagats länge i södra delen av landet – jakt är tillåten året runt eftersom djuret normalt inte tillhör den svenska faunan.
Det här rapporterar Sundsvalls Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser