Mp och V stoppar vargjakt

Stockholm (JJ) Regeringens samarbetspartier säger nej till utökade rättigheter för den som vill skydda sina tamdjur mot rovdjur.

Regeringen har övervägt att på prov tillåta att en djurägare skjuter en varg som hotar en hund eller tamboskap i fäboddrift. Jordbruksminister Ann-Christin Nykvist har tvingats backa i frågan inför budgetförhandlingarna där man kommit överens med miljöpartiet och vänsterpartiet om att man ska hålla samma linje i rovdjurspolitiken. Varken mp eller v är intresserade av att utöka djurägares rätt till skyddsjakt på varg utanför inhägnade områden.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser