Mötte varg på väg till jobbet

Trollhättan (JJ) Mustafa Yildirim, Sjuntorp, mötte en varg när han var på väg till sitt arbete i Trollhättan.

– Vargen började morra när jag försökte närma mig. Den verkade både arg och rädd, säger han till GT.se. När Mustafa Yildirim var omkring 15 meter framför vargen stannade han bilen. Han klev ur för att ta några foton. På 5-6 meters avstånd började vargen morra och efter en stund sprang den till skogs.

4 kommentarer

 • nollvision
  hur kan man vara så dum att man går fram till ett rovdjur på 5 meters håll.det är inga tama gulliga hundar.eller? kanske nån som nyss har blivit utplanterad så att det var därför den inte va rädd

 • Farlig
  Enligt vargkramarna så finns det ju inga farliga vargar. Den ville nog ”bara leka”.

 • Zoo varg
  Mycket troligt att den är utplanterad,”sveriges” vargar beter sig väldigt konstigt.

 • På Galapagos….
  …..kan träffa djur som inte är rädda för människor alls, för att dom inte känner till människor och inte känner sig hotat. Kan man tänka sig att dessa ung vargar har det på samma sätt??? Att det är därför att det går att närma sig dom på det sättet? Inte behöver det vara vargar från djurparkar vi pratar om.

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser