Mötte varg på rävjaktspremiären i Tegsnäset

Tegsnäset (JJ) När den kände rävjägaren Jörgen Nygren från Tegsnäset i Västerbotten var ute och spanade efter räv vid tvåtiden på natten stötte han ihop med en varg.

Jörgen Nygren, Tegsnäset, hann med att ta en bild av vargen han mötte på väg hem från rävjakt.

Jörgen fick syn på vargen på cirka 300 meters avstånd och hann med att ta ett par bilder.
– Det var en häftig upplevelse som man inte torde få vara med om igen, skriver Jörgen i ett brev till Norrlandsredaktionen.

Dagen efter att Jörgen fotograferat vargen möttes Elin Johansson i grannbyn Granö av ett blodbad bland familjens kaniner och höns.
Buren med kaninerna var uppsliten och av de två kaninerna han man bara hittat en tass. I hönsgården fanns bara blod och fjädrar att finna.

– Händelsen ska polisanmälas och spillning ska skickas till Länsstyrelsen för utredning, säger Elin Johansson till Västerbottens Kuriren.

Michael Schneider, rovdjurssamordnare vid Länsstyrelsen Västerbotten, meddelar att en besiktningsman ska åka ut till Granö på måndagen. Han tycker dock att det låter otroligt att det i det här fallet skulle röra sig om en varg.

– En varg borde inte ha någon anledning att komma så nära bebyggelse. De kan fälla fullvuxna älgar och nu finns det gott om älgkalvar i skogen. Spillningen på platsen är mycket intressant. Då kan vi göra en dna-analys, säger han till VK

Ungefär ett 50-tal rapporter om vargobservationer kommer in till Länsstyrelsen i Västerbotten varje år.

 

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser