Mötte jaktlag på egna marken!

Gällivare (JJ) 53 förvånade och förmodligen förargade jägare i Nattavaaras älgjaktslag träffade ett gäng obekanta jägare på sina marker som jagat och skjut en älg.

De okända jägarna har höll på transportera den skjutna älgen när de rätta jakträttsinnehavarna dök upp. En av kvinnorna som bara ett gevär förnekade att det skulle vara hennes.
Jakträttsinnehavarna ringde polisen, men de var upptagna på annat håll. Jägarna kunde bara stå och se på när deras älg fraktades ur skogen. Jaktlaget dokumenterade dock händelsen med fotografier av jägarna och deras fordon. Händelsen är polisanmäld.

7 kommentarer

 • ok
  spelar roll vem som skjuter älgen den ska ju ändå skjutas för tallplantans skull

 • Dåligt
  OK: Alla som jagar och äger jakträtten på marken bryr sig om vilka som jagar/skjuter på marken. Har du inte tillstånd att jaga på marken är det Jaktbrott. Förjävligt vad slappa Poliserna är nu förtiden..

 • Fy fan
  Taskigt gjort av folket. men om det inte var hennes vapen så får hon ju inte bära det heller,om hon inte har lånelicens,men då e de ju hennes ändå………

 • Lappjävlar
  Det är uppenbart att dubbelregistreringen har varit framme , igen.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser