Mötte förrymda lodjuret

Lycksele (JJ) Per Sjögren mötte lodjurshonan som rymt från Lycksele djurpark när han var ute och rastade sina två finnspetsar. – Lodjuret satt på 10 meter och kollade på oss, helt obekymrad, säger han.

Peter Sjögren hade kommit hem från jobbet i fredags kväll och passade på att gå en promenad i kvarteret med sina två finnspetsar. När han går på vägen börjar de två hundarna plötsligt tokskälla mot skogen och Peter som har en pannlampa i fickan tänder den.

– Då ser jag att det sitter ett lodjur bara 10 meter in i skogen och tittar på oss. Hundarna blir ju helt galna och skäller som tusan medan jag tar upp telefonen och börjar filma.

Peter Sjögren vet att den äldsta av finnspetsarna skällt grävling tidigare men nu vet han att hundarna också skäller på lodjur. Speciellt intresserad av att släppa på lodjur är han dock inte.

– Jag tror inte det kommer gå så bra för hundarna om de möter ett lodjur. Det är bättre att de håller sig till fågel.

Kommer från Djurparken
Under en tid har flera rapporter inkommit om att ett lodjur strukit omkring i Lycksele. Lycksele djurpark dementerade inledningsvis att det handlade om ett lodjur från deras djurpark men i går erkände de att deras lodjurshona inte fanns i sitt hägn.

– Jag är övertygad om att det var deras lodjur jag filmade. Lodjuret hade ju ett mycket onaturligt beteende. Den bara satt där.

Djurparken har nu öppnat upp till hägnet och lagt ut mat till lodjuret i hopp om att hon ska komma tillbaka, men Peter Sjögren tror att en vanlig rävfälla hade fungerat lika bra.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser