Mötte björn i motionsspår utanför Gävle

GÄVLE(JJ). Far och son fick se björn på bara 25 meters håll i ett motionsspår i Hemlingby. Björnmötet skedde under onsdag kväll. – Grabben hade precis frågat mig om det fanns någon björn här. Efter att vi kommit upp på en liten backe ser vi att det står en björn bara 25 meter längre fram.”Nej, nu vänder vi och går tillbaka”, sa jag till grabben, berättar Peter Hallner för Gefle Dagblad.

Han var ute med sin sin som är 13 år gammal för att gå i motionsspåret. Men de hann inte komma långt innan de upptäckte björnen. Och Peter är säker på att det verkligen var en björn. 
 
I går tog en annan person en bild på vad han menar högst troligt är björnspillning från området. Han såg dessutom skymten av en björn i samma område för några veckor sedan.
Det här rapporterar Gefle Dagblad.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser