Mötte björn i motionsspår utanför Gävle

GÄVLE(JJ). Far och son fick se björn på bara 25 meters håll i ett motionsspår i Hemlingby. Björnmötet skedde under onsdag kväll. – Grabben hade precis frågat mig om det fanns någon björn här. Efter att vi kommit upp på en liten backe ser vi att det står en björn bara 25 meter längre fram.”Nej, nu vänder vi och går tillbaka”, sa jag till grabben, berättar Peter Hallner för Gefle Dagblad.

Han var ute med sin sin som är 13 år gammal för att gå i motionsspåret. Men de hann inte komma långt innan de upptäckte björnen. Och Peter är säker på att det verkligen var en björn. 
 
I går tog en annan person en bild på vad han menar högst troligt är björnspillning från området. Han såg dessutom skymten av en björn i samma område för några veckor sedan.
Det här rapporterar Gefle Dagblad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser