Möte om inplantering av varg i södra Gästrikland

GÄVLEBORGS LÄN(JJ). Den 2 maj anordnas ett möte angående länsstyrelsens förslag om inplantering av en vuxen varg i södra Gästrikland. Mötet anordnas i Föreningshuset i Kessmansbo.

Meningen är att konsekvenser av en inplantering av varg ska diskuteras under mötet. Bland annat vad det innebär för de som har djur och närboende i trakten. 
Det är LRF:s lokalavdelningar i Hedesunda och Valbo, samt Gävle kommun, som bjudit in till mötet.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser