Möte inför licensjakten kring Saxdalen

Ludvika(JJ) Ett första möte har hållits inför den planerade licensjakten på varg kring Saxdalen. Det var 25 deltagare som var med på mötet.

De jaktlag som berörs hade representanter på plats. Licensjakten pågår mellan den 9 januari och den 15 februari. 

– Var och när jakten sedan kan ske beror ju på var vargarna befinner sig och om det finns före så att det går att jaga, säger Ingemar Hellström, medieansvarig för jägarna, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser