Mordutredning läggs ned

Polisen lägger ned utredningen av mordet på en 69-årig jägare utanför Knäred i Halland. Mannen hittades ihjälslagen nedanför sitt skjuttorn.

-Vi har egentligen inga nya infallsvinklar att arbeta med, säger spaningsledaren Lars Hamrén till Sveriges Radio Halland.Jägaren hittades död på älgjaktens första dag i oktober förra året. Skallskador visade att han utsatts för kraftigt våld. Men trots en omfattande utredning saknar polisen ännu kännedom om motiv, mordvapen eller misstänkt gärningsman. Därför stoppas utredningen undan och blir vilande efter semestrarna.-Det känns alltid jobbigt att lägga ner ärenden, särskilt de här grova brotten, säger Lars Hamrén.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser