Morakniv stämmer försäljare av kopia

En kniv som sålts i blomsterföretaget Plantagens butiker är en kopia av känd modell från Morakniv menar företaget. Därför stämmer de nu butikskedjan för mönsterintrång och kräver skadestånd. Morakniv har registrerat mönsterskydd för produkten i fråga.

– Det är oerhört tråkigt att det här händer. Både för oss som företag, då vår försäljning påverkas, men framför allt för de konsumenter som tror att de köper en svensktillverkad kvalitetsprodukt och istället får en kniv av okänd kvalitet och ursprung. I förlängningen slår den här typen av kopierade produkter, som tillverkas utomlands, mot vår svenska arbetsmarknad. Vi som har all vår tillverkning i Mora värnar verkligen om och kämpar för att behålla alla arbetstillfällen vi kan på hemmaplan. Därför blir vår stämningsansökan en stark och viktig markering, säger Henk Noback, VD för Morakniv i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser