Morakniv stämmer försäljare av kopia

En kniv som sålts i blomsterföretaget Plantagens butiker är en kopia av känd modell från Morakniv menar företaget. Därför stämmer de nu butikskedjan för mönsterintrång och kräver skadestånd. Morakniv har registrerat mönsterskydd för produkten i fråga.

– Det är oerhört tråkigt att det här händer. Både för oss som företag, då vår försäljning påverkas, men framför allt för de konsumenter som tror att de köper en svensktillverkad kvalitetsprodukt och istället får en kniv av okänd kvalitet och ursprung. I förlängningen slår den här typen av kopierade produkter, som tillverkas utomlands, mot vår svenska arbetsmarknad. Vi som har all vår tillverkning i Mora värnar verkligen om och kämpar för att behålla alla arbetstillfällen vi kan på hemmaplan. Därför blir vår stämningsansökan en stark och viktig markering, säger Henk Noback, VD för Morakniv i ett pressmeddelande.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser