Monstertjur i Kårböle

Kårböle (JJ) Leo Persson, Tystberg hade Diana på sin sida när han jagade älg i Hälsinglands djupa skogar nyligen.

Leo Persson sköt sin livs älg på älgjakten i Kårböle.

Leo har jagat sedan barnsben med sin pappa och är i dag nitton år. Men någon riktig stortjur hade han innan årets älgjakt inte nedlagt.

Den saken är dock nu korrigerad med råge. Under älgjakten fick nämligen Leo en stor skoveltjur i pass.

– Att en så magnifik 20-taggare kan vara så otroligt tyst även fast den kommer springandes, säger han.

Älgtjuren är Leos första älg på marken i Kårböle, Hälsingland. Men han har fällt älg tidigare i Västernorrland och Sörmland.

– Det är nog inte så många som har skjutit en älg med fler taggar än sin egen ålder. Min far sköt en 11-taggare förra året som det blev bogmontage på. Hans kommer se liten ut när dom hänger bredvid varandra. För det blir ju så klart även bogmontage på denna!

En enorm älgtjur som nu blir förevigad som bogmontage. Foto: Privat.

En enorm älgtjur som nu blir förevigad som bogmontage. Foto: Privat.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser