Monstertjur i Kårböle

Kårböle (JJ) Leo Persson, Tystberg hade Diana på sin sida när han jagade älg i Hälsinglands djupa skogar nyligen.

Leo Persson sköt sin livs älg på älgjakten i Kårböle.

Leo har jagat sedan barnsben med sin pappa och är i dag nitton år. Men någon riktig stortjur hade han innan årets älgjakt inte nedlagt.

Den saken är dock nu korrigerad med råge. Under älgjakten fick nämligen Leo en stor skoveltjur i pass.

– Att en så magnifik 20-taggare kan vara så otroligt tyst även fast den kommer springandes, säger han.

Älgtjuren är Leos första älg på marken i Kårböle, Hälsingland. Men han har fällt älg tidigare i Västernorrland och Sörmland.

– Det är nog inte så många som har skjutit en älg med fler taggar än sin egen ålder. Min far sköt en 11-taggare förra året som det blev bogmontage på. Hans kommer se liten ut när dom hänger bredvid varandra. För det blir ju så klart även bogmontage på denna!

En enorm älgtjur som nu blir förevigad som bogmontage. Foto: Privat.

En enorm älgtjur som nu blir förevigad som bogmontage. Foto: Privat.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser