Mona Sahlin säger nej till vargjakt i framtiden!

I Ekots lördagsintervju (13/3) är Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin kritisk till vinterns licensjakt på varg. På frågan om det blir någon mer (licens)jakt på varg om de rödgröna tar över makten säger hon att: ”så som licensjakten kom att utformas hoppas jag att vi aldrig får se en vargjakt igen.” Bengt-Anders Johansson, (M) talesperson i jord- och skogsbruksfrågor, viltvårds- och fiskefrågor samt landsbruksfrågor, kommenterar Sahlins uttalande i ett pressmeddelande så här: ”Mona Sahlin tar nu även steget till vänster när det gäller vargförvaltningen. ”

”Hon drar sig inte ens för att köra över sin egen talesperson i frågan för att blidka vänstern och Miljöpartiet, vilket tyder på desperation från Sahlins sida.” 
Bengt-Anders Johansson menar att om licensjakten dras in körs landsbygdsbefolkningen över och den illegala jakten på varg kommer att öka: 
– Det är ett slag mot landsbygdsbefolkningen och den svenska vargstammens utveckling, säger Bengt Anders Johansson, moderaterna, i ett pressmeddelande. 

AKTUELLT

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser