Mona Sahlin säger nej till vargjakt i framtiden!

I Ekots lördagsintervju (13/3) är Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin kritisk till vinterns licensjakt på varg. På frågan om det blir någon mer (licens)jakt på varg om de rödgröna tar över makten säger hon att: ”så som licensjakten kom att utformas hoppas jag att vi aldrig får se en vargjakt igen.” Bengt-Anders Johansson, (M) talesperson i jord- och skogsbruksfrågor, viltvårds- och fiskefrågor samt landsbruksfrågor, kommenterar Sahlins uttalande i ett pressmeddelande så här: ”Mona Sahlin tar nu även steget till vänster när det gäller vargförvaltningen. ”

”Hon drar sig inte ens för att köra över sin egen talesperson i frågan för att blidka vänstern och Miljöpartiet, vilket tyder på desperation från Sahlins sida.” 
Bengt-Anders Johansson menar att om licensjakten dras in körs landsbygdsbefolkningen över och den illegala jakten på varg kommer att öka: 
– Det är ett slag mot landsbygdsbefolkningen och den svenska vargstammens utveckling, säger Bengt Anders Johansson, moderaterna, i ett pressmeddelande. 

2 kommentarer

  • åsiktsbyte
    skicka mej ett medlemsskap i moderaterna,Reinfelt lär nog sitta kvar.min röst får hon då inte.

  • Vad menar människan
    ”så som licensjakten kom att utformas hoppas jag att vi aldrig får se en vargjakt igen.” Vadå utformats? är det för att vargjakten blev lyckad ur jaktsynpunkt? Att det fanns så gott om varg att jakten blev effektiv? Denna Mona Sahlin kommer att bli ett rent h-vete för landsbyggdbefolkningen och jägare. En röst på (S) är en röst på (Mp) och därmed en röst på jaktmotstånd. Tala om att hoppa från askan till elden. Kanske vi alla jägare skulle titta lite närmare på Lansdbyggdspartiet! Vi är ju över 400000 (fyrahundratusen) jägare i Sverige. Det är många röster det. Alternativet är tyvärr SD.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser