Moilanen förstärker Jaktjournalens nyhetsbevakning

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen förstärker redaktionen inför den kommande jaktsäsongen. Den första juli börjar journalisten Mikael Moilanen, hos oss och han blir framför allt ett viktigt tillskott i nyhetsbevakningen.

Mikael Moilanen brinner för jaktnyheter och nu förstärker han Jaktjournalen.

Mikael Moilanen har 30 år journalistisk erfarenhet och kommer närmast från Jägarnas Riksförbunds tidning Jakt & Jägare.

– Vi är jättenöjda att vi lyckats knyta Mikael till oss och att han vill jobba hos oss. Han har en bred erfarenhet som vi vill ta vara på och tveklöst är han en av landets vassaste nyhetsförmedlare inom jaktsegmentet, både med penna, kamera och radiomikrofon, säger Jaktjournalens chefredaktör Holger Nilsson.

Mikael börjar den 1 juli och kommer omgående att publicera nyheter på vår hemsida. Senare kommer han även att skriva artiklar och krönikor.

– Jag brinner verkligen för jaktnyheter och vi har många utmaningar framför oss i framtiden. Vi går in i ett viktigt skede, jag tänker främst på hotet om blyförbud, vargproblematiken och den allmänna opinionen. Det är viktigt att vi berättar om jakten, säger Mikael.

Mikael Moilanen, Fagersta, har under sina 30 år som journalist jobbat både som chefredaktör, ansvarig utgivare och nattchef inom dags- och veckopress.

 

 

 

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser