Moilanen förstärker Jaktjournalens nyhetsbevakning

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen förstärker redaktionen inför den kommande jaktsäsongen. Den första juli börjar journalisten Mikael Moilanen, hos oss och han blir framför allt ett viktigt tillskott i nyhetsbevakningen.

Mikael Moilanen brinner för jaktnyheter och nu förstärker han Jaktjournalen.

Mikael Moilanen har 30 år journalistisk erfarenhet och kommer närmast från Jägarnas Riksförbunds tidning Jakt & Jägare.

– Vi är jättenöjda att vi lyckats knyta Mikael till oss och att han vill jobba hos oss. Han har en bred erfarenhet som vi vill ta vara på och tveklöst är han en av landets vassaste nyhetsförmedlare inom jaktsegmentet, både med penna, kamera och radiomikrofon, säger Jaktjournalens chefredaktör Holger Nilsson.

Mikael börjar den 1 juli och kommer omgående att publicera nyheter på vår hemsida. Senare kommer han även att skriva artiklar och krönikor.

– Jag brinner verkligen för jaktnyheter och vi har många utmaningar framför oss i framtiden. Vi går in i ett viktigt skede, jag tänker främst på hotet om blyförbud, vargproblematiken och den allmänna opinionen. Det är viktigt att vi berättar om jakten, säger Mikael.

Mikael Moilanen, Fagersta, har under sina 30 år som journalist jobbat både som chefredaktör, ansvarig utgivare och nattchef inom dags- och veckopress.

 

 

 

AKTUELLT

Debatt: Vildsvin på borden, inte i trafiken

Vildsvin förstör allt fler skördar. Djuren orsakar också svåra trafikolyckor. Därför måste vi underlätta vildsvinsjakt, genom att göra det enklare både att kameraövervaka och att sälja vildsvinskött. Så skriver Lina Nordquist och Niklas Frykman, båda Liberalerna (L), i den här debattartikeln.

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Annonser