Moilanen förstärker Jaktjournalens nyhetsbevakning

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalen förstärker redaktionen inför den kommande jaktsäsongen. Den första juli börjar journalisten Mikael Moilanen, hos oss och han blir framför allt ett viktigt tillskott i nyhetsbevakningen.

Mikael Moilanen brinner för jaktnyheter och nu förstärker han Jaktjournalen.

Mikael Moilanen har 30 år journalistisk erfarenhet och kommer närmast från Jägarnas Riksförbunds tidning Jakt & Jägare.

– Vi är jättenöjda att vi lyckats knyta Mikael till oss och att han vill jobba hos oss. Han har en bred erfarenhet som vi vill ta vara på och tveklöst är han en av landets vassaste nyhetsförmedlare inom jaktsegmentet, både med penna, kamera och radiomikrofon, säger Jaktjournalens chefredaktör Holger Nilsson.

Mikael börjar den 1 juli och kommer omgående att publicera nyheter på vår hemsida. Senare kommer han även att skriva artiklar och krönikor.

– Jag brinner verkligen för jaktnyheter och vi har många utmaningar framför oss i framtiden. Vi går in i ett viktigt skede, jag tänker främst på hotet om blyförbud, vargproblematiken och den allmänna opinionen. Det är viktigt att vi berättar om jakten, säger Mikael.

Mikael Moilanen, Fagersta, har under sina 30 år som journalist jobbat både som chefredaktör, ansvarig utgivare och nattchef inom dags- och veckopress.

 

 

 

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser