Moderaterna kritiserar vargjaktscirkusen

Kammarrätten i Sundsvall har upphävt inhibition i Dalarna och Gävleborgs län, medan Kammarrätten i dag i Göteborg inte ger prövningstillstånd vilket innebär att inhibitionen ligger kvar i Värmland och Örebro län.

Det innebär att det är två Kammarrätter som gör två helt olika bedömningar. Det är mycket allvarligt om vargjakten nu äventyras i Värmland och Örebro län, menar Moderaterna.

– Det är landsbygden, tamboskapen och jakten och jakthundarna som får betala priset för en för stor vargstam, säger Sten Bergheden landsbygdspolitisk talesperson i partiet.

– Medan jaktfrågan harvas runt i rättsprocessen växer vargstammen och inskränker människors vardag på landsbygden, säger Sten Bergheden vidare.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser