Moderaterna i Dalarna vill minska antalet vargar till 150 djur

DALARNA(JJ). Moderaterna i Dalarna vill minska vargstammen till 150 djur. Riksdagens mål i dag är en vargstam på 210 vargar. - Vi vill sätta ett tak på 150 djur. Vi är definitivt för att ha varg i Sverige. Men de måste spridas ut, säger Ulf Berg,M , riksdagsman till Dala-Demokraten.

Moderaterna presenterade detta krav när de redogjorde för sitt valprogram i går.
Huvudargumentet för att minska vargstammen är att detta skulle hjälpa till att skydda fäbodlivet i Dalarna.

Moderaterna förespråkar därför fortsatt vargjakt och man vill särskilt inrikta sig på jakt i de revir som stör fäbodlivet. 
– Vi som bor i Dalarna vet att det finns två ytterligheter i vargfrågan. Det vore bra om vi kunde samlas i mitten, säger Ulf Berg.

Det här kravet kommer att läggas fram på den stämma som Moderaterna i Dalarna ska ha, där väntas detta få gehör.
Det här rapporterar Dala-Demokraten. 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser