Mister licenserna

Finspång (JJ) Den 46-årige jägare som för tre år sedan sköt ett hagelskott mot en bärplockare mister sina vapenlicenser.

Finspångsjägaren var ute på fågeljakt när han fick syn på något som han var övertygad om var en tjäder. Den 70-årige mannen skadades allvarligt. Jägaren dömdes villkorlig dom och dagsböter för vållande till kroppsskada. Regeringsrätten har nu beslutat att 46-åringen ska förlora sina licenser.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser