Missvisande bild av vildsvinsinköp

Tvärskog (JJ) Vildsvinshandlare har inte alls problem att få sålt köttet. Detta menar Tomas Nilsson, ägare av Tvärskogs vilt och säger att det som gått att läsa i Smålandsposten i dag inte är ett generellt problem för vilthandlare.

– Vi får sålt allt vi köper. Men det är klart att det är större tryck på julskinkor nu än på karréer, säger han.

Den här säsongen har Tvärskogs vilt, som ligger mellan Nybro och Kalmar, köpt mer än dubbelt så mycket vildsvin som under förra året. Den milda vintern bidrog till vildsvinspopulationen drog i väg igen.

– Den här veckan tog vi emot 75 vildsvin, men en bra vecka kommer det upp emot 200 vildsvin till oss och det är inga problem.

Enligt Tomas har inga av de större vilthandlarna några problem med att få sålt vidare styckdetaljer. Däremot menar han att det säkert finns mindre vilthanteringsanläggningar som inte har samma samarbete med grossister och köttuppköpare och därför kan bli stående med fulla frysar.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser