Missvisande bild av vildsvinsinköp

Tvärskog (JJ) Vildsvinshandlare har inte alls problem att få sålt köttet. Detta menar Tomas Nilsson, ägare av Tvärskogs vilt och säger att det som gått att läsa i Smålandsposten i dag inte är ett generellt problem för vilthandlare.

– Vi får sålt allt vi köper. Men det är klart att det är större tryck på julskinkor nu än på karréer, säger han.

Den här säsongen har Tvärskogs vilt, som ligger mellan Nybro och Kalmar, köpt mer än dubbelt så mycket vildsvin som under förra året. Den milda vintern bidrog till vildsvinspopulationen drog i väg igen.

– Den här veckan tog vi emot 75 vildsvin, men en bra vecka kommer det upp emot 200 vildsvin till oss och det är inga problem.

Enligt Tomas har inga av de större vilthandlarna några problem med att få sålt vidare styckdetaljer. Däremot menar han att det säkert finns mindre vilthanteringsanläggningar som inte har samma samarbete med grossister och köttuppköpare och därför kan bli stående med fulla frysar.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser