Misstog åttataggare för vildsvin

Kisa (JJ) En dansk jägare sköt av misstag en åttataggars älgtjur i tron att det var ett vildsvin. Episoden inträffade under en nattlig åteljakt utanför Kisa nyligen, rapporterar Corren.

Under en åteljakt förra veckan lyckades en jägare av misstag skjuta en älgtjur med slaktvikt på 190 kilo, i tron att det var ett vildsvin han siktade på.

Jakten ägde rum utanför Kisa där jägaren arrenderat vildsvinsjakten. Så fort jägaren upptäckt sitt misstag kontaktades markägaren som hjälpte till att passa och ta hand om älgen. Markägaren polisanmälde händelsen direkt, men är inte märkbart upprörd över händelsen.

– Det här är aldrig acceptabelt och jag negligerar det inte på något sätt. Men det har hänt och det vara bara en älg, säger han till Corren.

Att skjuta en älg utanför jakttid av misstag räknas som aktsamhet och är ett brott mot jaktlagstiftningen. En fällande dom kan leda till böter eller i värsta fall fängelse.  

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser