Misstänkta tjuvjägare nekar

OCKELBO (JJ) Tjuvjägarna som misstänks ha haft ihjäl den varg som dödades vid sjön Fansen i vintras nekar till brott, rapporterar Gefle Dagblad.

Tre personer är misstänka för dådet då en varg vid sjön Fansen kördes på med skoter och avled til följd av skadorna.

Två män ska ha kört skotern medan den tredje mannen misstänks ha hjälpt de andra två efter dådet.

Under dagen i dag kommer troligen beslut om de två huvudmisstänka kommer att häktas eller inte. Den tredje mannen som misstänks för medhjälp har släppts fri men är inte avskriven från misstankar än. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser