Misstänkta tjuvjägare anhållna

Gällivare (JJ) Polisen Norra Lappland kallar i dag till vittnesförhör i anslutning till de två män som i går greps i samband med en jakt utanför Gällivare.

Det var i går som Polisen kunde gripa två män i 45-årsåldern efter tips från allmänheten. Männen befann sig med klass 1-vapen och jakthundar i ett område där de inte har jakträtt.

–  I första förhöret framgick att en av männen gick med älghundar och en bar vapen, men ingen av dem hade jakträtt på marken, säger Per Wahlström, förundersökningsledare på Polisen.

Per Wahlström misstänker att att männen var ute för att jaga älg och männen har anhållits.

– Åklagaren är nu inkopplad.

Det var jakträttsinnehavare på marken männen befann sig på, som meddelade polisen och i dag ska det hållas så kallades vittnesförhör med dessa personer.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser