Misstänkta jägarna släppta på fri fot

DALARNA(JJ). Under förmiddagen i dag släpptes de två jägare som suttit anhållna misstänkta för grovt jaktbrott.

Det var bland annat obduktionsresultatet av den skjutna björnen som låg till grund för beslutet att släppa männen. Resultatet av obduktionen stärkte nämligen jägarnas egen berättelse om vad som hänt.

Men de båda jägarna är  fortfarande misstänkta för jaktbrott och utredningen kring detta fortsätter.

Jägarna anhölls efter björndramat utanför Rättvik där en björn skadsköts efter att den ska ha gått till anfall.
Det här rapporterar SR P4 Dalarna.

1 kommentar

  • En god nyhet
    Men det går inte att utesluta tanken att polis/åklagare i detta fall överragerat på det grövsta. Frihetsberöva en person är en mycket allvarlig sak. Att tillgripa en sådan åtgärd i ett misstänkt jaktbrott där allt lutade åt att personerna endast skyddat sina liv är väl åndå på gränsen till myndighetsmissbruk. Nu kommer polis/åklagare att arbeta freneriskt på att hitta något att åtala dessa personer för, försöka få dem fällda för annars vänta skadestånd till de misstänkta och tilltron till rättsväsendet fått sig ännu en törn. Vill bara påminna om att polisen i Dalarna har en av landets lägsta uppklarningsprocent på brott mot person. (misshandel, våldtäckt, o.s.v.)”Prioritera myndigheten i Dalarna fel?

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser