Misstänkta för jaktbrott slapp åtal

Mora (JJ) Polisen i Mora och Rättvik misslyckades med en delgivning i tid och brottet preskriberades. Nu är åklagare kritisk till polisledningen som sköter jaktbrottsutredningarna.

Efter att en utredare vid polisen i Dalarna blivit långtidssjukskriven stod utredning om misstänkt förberedelse till grovt jaktbrott i Rättvik stilla under lång tid. Eftersom det brottet preskriberas efter två år blev det bråttom med att delge de tre misstänkta åtalet i juni i år.

Under 9 dagar gjorde polisen i Rättvik och Mora sammanlagt fyra besök på tre olika adresser utan att lyckas.

Miljöåklagare Christer Jarlås som är positiv till att den nationella polisen föreslås ta över utredningar om grova jaktbrott är kritisk till hur polisledningen under många år, enligt honom, prioriterat ner de grova jaktbrotten.

I den nya organisationen med en enda polismyndighet sedan årsskiftet finns långtgående planer att flytta jaktbrotten från landsorten och till polisens nationella avdelning i Stockholm.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser