Misstänkt vargspillning kom från räv

ÅMOT(JJ). Det hittades misstänkt vargspillning vid Stora björnmossen då en hund dödades av varg i området. Spillningen skickades på analys, men nu står det klart att det var rävspillning. – Men vi kan utesluta att en räv tog hunden, det var en varg, säger Tomas Bernelind, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till Arbetarbladet.

Hunden blev dödad för ett par veckor sedan. Och enligt Bernelind har annan spillning från området också skickats på analys. För länsstyrelsen är det viktigt att ta reda på vilken identitet som den eller de vargar har som vistats i området när attacken skedde.

Genom tidigare analys av vargspillning från området har länsstyrelsen kunnat konstatera att vargen som var i området i somras är skandinavisk. Den vargen kommer varken från Ockelboreviret eller från Korsåreviret. Det är fortfarande okänt vilket ursprungsrevir den kommer från.
Det här rapporterar Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser