Misstänkt vargobservation mellan Målilla och Mörlunda

HULTSFRED/VIMMERBY(JJ). En misstänkt vargobservation har gjort mellan Målilla och Mörlunda. Det är en bilist som tror sig ha sett en varg under natten till torsdag.

Bilisten körde på väg 34 mot Kalmar.
– Allt gick väldigt snabbt, jag kan inte svära på att det var en varg. Men var det en räv så är det den största jag har sett. Och någon schäfer är ju inte ute vid tvåtiden på natten. Att det var ett vilt djur var på något sätt uppenbart, säger mannen, som vill vara anonym, till Nyheterna.net.

Robert Briland, som kvalitetsäkrar rovdjursobservationer, menar att det inte är otroligt att det var en varg som observerades. 
Briland säger till Nyheterna.net att det finns flera märkta ungvargar i länet.
Det är dock inte troligt att länet har något vargrevir. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser