Misstänkt vargobservation i Brändåsen

BRÄNDÅSEN(JJ). Anders Andersson är övertygad om att det var en varg han såg på ett fält i Brändåsen under måndagsmorgonen.

Det han ha varit vargtiken M11-15 som han såg på fältet. Vargen är försedd med sändare och uppgifter från den visar att vargen ska ha passerat Brändåsen.

Anders Andersson gick sedan ut för att leta efter spår.
– Jag har sett vargspår nära Laxå där jag jagar, och det här var likadant. Spåret var jättestort, det var knappt så min handflata täckte trampdynan, säger Anders Andersson till Nerikes Allehanda.

Fredrik Wilde, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Örebro län, säger till Nerikes Allehanda att bilderna som tagits tyder på att det kan ha varit en varg.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser