Misstänkt vargobservation i Brändåsen

BRÄNDÅSEN(JJ). Anders Andersson är övertygad om att det var en varg han såg på ett fält i Brändåsen under måndagsmorgonen.

Det han ha varit vargtiken M11-15 som han såg på fältet. Vargen är försedd med sändare och uppgifter från den visar att vargen ska ha passerat Brändåsen.

Anders Andersson gick sedan ut för att leta efter spår.
– Jag har sett vargspår nära Laxå där jag jagar, och det här var likadant. Spåret var jättestort, det var knappt så min handflata täckte trampdynan, säger Anders Andersson till Nerikes Allehanda.

Fredrik Wilde, rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Örebro län, säger till Nerikes Allehanda att bilderna som tagits tyder på att det kan ha varit en varg.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser