Misstänkt vargobservation i Boo

BOO(JJ). Vad som kan vara en vargobservation har gjorts i Boo. Det var Björn Fischer som såg vad han tror var en varg utanför sitt köksfönster. Viltvårdare i Nacka har tittat på spåren och bedömer att det kan handla om en varg som varit framme.

– Det kan vara varg. Trampdynorna var mer utdragna och markerade än en hunds och djuret verkar ha varit stort och tungt. Det måste ha varit en väldigt stor hund i så fall, säger Göran Nilsson, viltvårdare på Nacka kommun, till Nacka Värmdöposten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser