Misstänkt vargjakt utreds

Falun (JJ) Samtidigt som länsstyrelsen i Dalarna gav klartecken till fortsatt skyddsjakt på en varg i trakterna av Bjursås i Dalarna hittades rester av vad som misstänks vara en död varg.

Vid Stennäset nordväst om Falun hittades en del av en svans och massor av hårtussar. Fyndet har skickats för analys.
Någon vargkropp hittades inte, men polisen misstänker att någon utan tillstånd skjutit vargen. Åklagare har  inlett en förundersökning om misstänkt illegal rovdjursjakt.
 Tillståndet att fälla Bjursåsvargen har förlängts och gäller enbart ett fåtal utvalda jägare. De får dessutom endast skjuta i ett begränsat område och om signalementet på vargen stämmer. Bjursåsvargen beskrivs som en stor och gulfärgad hane.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser