Misstänkt vargjakt utreds

Falun (JJ) Samtidigt som länsstyrelsen i Dalarna gav klartecken till fortsatt skyddsjakt på en varg i trakterna av Bjursås i Dalarna hittades rester av vad som misstänks vara en död varg.

Vid Stennäset nordväst om Falun hittades en del av en svans och massor av hårtussar. Fyndet har skickats för analys.
Någon vargkropp hittades inte, men polisen misstänker att någon utan tillstånd skjutit vargen. Åklagare har  inlett en förundersökning om misstänkt illegal rovdjursjakt.
 Tillståndet att fälla Bjursåsvargen har förlängts och gäller enbart ett fåtal utvalda jägare. De får dessutom endast skjuta i ett begränsat område och om signalementet på vargen stämmer. Bjursåsvargen beskrivs som en stor och gulfärgad hane.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser