Misstänkt vargangrepp vid Ernst sommartorp

Grythyttan (JJ) Nyligen dödades en kalv på bete bara 200 meter från det torp den populäre programledaren Ernst Kirchsteiger nu håller på att renovera. Området ligger i ett vargrevir.

Kalven var nästan helt uppäten när den hittades.

Ute på Björskogsnäs, strax söder om Grythyttan, ligger det torp som nu används för inspelning av programserien ”Sommar med Ernst”. Området är ett naturreservat och länsstyrelsen i Örebro hyr in kor på bete.

Nyligen blev en nyfödd kalv dödad och nästan helt uppäten. Kalven dödades bara cirka 200 meter från sommartorpet. Under inspelningen hade man stängt av elstängslet vilket kan ha underlättat angreppet.

– Länsstyrelsen har varit här och undersökt resterna av kalven. Besiktningsmannen hade svårt att säga om det var hund, räv eller varg, så jag vet inte heller. Jag får väl vänta på besked om det blir någon ersättning, men jag har flyttat bort korna därifrån nu, berättar djurägaren Björn Kron till Jaktjournalen.

– Det går inte att utesluta varg då vi ligger mitt i ett vargrevir. Men nu hörde jag att TV-programmet kanske ska betala ersättning eftersom de stängt av strömmen till stängslet. Det blir väl klart inom någon vecka hoppas jag, länsstyrelsen vill nog ha ordning på detta också då de hyrt korna av mig, förklarar Björn Kron.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser