Misstänkt vargangrepp vid Ernst sommartorp

Grythyttan (JJ) Nyligen dödades en kalv på bete bara 200 meter från det torp den populäre programledaren Ernst Kirchsteiger nu håller på att renovera. Området ligger i ett vargrevir.

Kalven var nästan helt uppäten när den hittades.

Ute på Björskogsnäs, strax söder om Grythyttan, ligger det torp som nu används för inspelning av programserien ”Sommar med Ernst”. Området är ett naturreservat och länsstyrelsen i Örebro hyr in kor på bete.

Nyligen blev en nyfödd kalv dödad och nästan helt uppäten. Kalven dödades bara cirka 200 meter från sommartorpet. Under inspelningen hade man stängt av elstängslet vilket kan ha underlättat angreppet.

– Länsstyrelsen har varit här och undersökt resterna av kalven. Besiktningsmannen hade svårt att säga om det var hund, räv eller varg, så jag vet inte heller. Jag får väl vänta på besked om det blir någon ersättning, men jag har flyttat bort korna därifrån nu, berättar djurägaren Björn Kron till Jaktjournalen.

– Det går inte att utesluta varg då vi ligger mitt i ett vargrevir. Men nu hörde jag att TV-programmet kanske ska betala ersättning eftersom de stängt av strömmen till stängslet. Det blir väl klart inom någon vecka hoppas jag, länsstyrelsen vill nog ha ordning på detta också då de hyrt korna av mig, förklarar Björn Kron.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser