Misstänkt vargangrepp – sällskapshund funnen död

Brottby (JJ) En varg tros ligga bakom ett angrepp på en mindre sällskapshund nu på morgonen i Stockholms län. Hunden påträffades nyss död.

Det var tidningen Svensk Jakt som uppmärksammade angreppet nu på förmiddagen. En kvinna som rastade sin Cavalier King Charles i ett fritidsområde utanför Brottby överraskades plötsligt av en varg som tog hunden och bar i väg med den.

Mikael Fransson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm bekräftar händelsen.

– Vi har precis hittat hunden död. En speciellt tränad eftersökshund för rovdjur spårade 700 meter. Jag vågar inte säga med säkerhet om det rör sig om varg eller inte. Hunden ska nu obduceras och så får vi se vilka skador den har.

 

AKTUELLT

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Rovdjur hindrar renar att följa växtligheten

Kungsbacka (JJ) Sveriges Lantbruksuniversitet rapporterar om ett nytt forskningsprojekt som visar problemen renar har att följa växtligheten i områden med hög rovdjursnärvaro. Renarna kan inte "surfa på den gröna vågen" när de rör sig från fjäll till kustlandskap, visar GPS-data.

Annonser