Misstänkt vargangrepp – sällskapshund funnen död

Brottby (JJ) En varg tros ligga bakom ett angrepp på en mindre sällskapshund nu på morgonen i Stockholms län. Hunden påträffades nyss död.

Det var tidningen Svensk Jakt som uppmärksammade angreppet nu på förmiddagen. En kvinna som rastade sin Cavalier King Charles i ett fritidsområde utanför Brottby överraskades plötsligt av en varg som tog hunden och bar i väg med den.

Mikael Fransson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm bekräftar händelsen.

– Vi har precis hittat hunden död. En speciellt tränad eftersökshund för rovdjur spårade 700 meter. Jag vågar inte säga med säkerhet om det rör sig om varg eller inte. Hunden ska nu obduceras och så får vi se vilka skador den har.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser