Misstänkt vargangrepp – sällskapshund funnen död

Brottby (JJ) En varg tros ligga bakom ett angrepp på en mindre sällskapshund nu på morgonen i Stockholms län. Hunden påträffades nyss död.

Det var tidningen Svensk Jakt som uppmärksammade angreppet nu på förmiddagen. En kvinna som rastade sin Cavalier King Charles i ett fritidsområde utanför Brottby överraskades plötsligt av en varg som tog hunden och bar i väg med den.

Mikael Fransson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm bekräftar händelsen.

– Vi har precis hittat hunden död. En speciellt tränad eftersökshund för rovdjur spårade 700 meter. Jag vågar inte säga med säkerhet om det rör sig om varg eller inte. Hunden ska nu obduceras och så får vi se vilka skador den har.

 

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser