Misstänkt varg visade sig vara en hund

ULRICEHAMN(JJ). En misstänkt varg på sjön Lönnern visade sig vara en hund. Det kunde Patrik Hylander, spårtolk i Redvägs Jaktvårdskrets, och Lars Hylander konstatera efter att de åkte ut till platsen för att undersöka saken.

Patrik Hylander blev kontaktad i fredags då ett djur som liknade en varg sett på isen.
I helgen åkte därför Patrik Hylander och Lars Hylander ut till platsen för att bland annat studera spåren.

Efter en stund ser de att en schäferliknande blandrashund går mot dem, sedan viker den av och går in i skogen.
– Hundar ska ju hållas under uppsikt och är det någon som känner igen hunden så finns den troligtvis kvar i området. Det är ju inte bra när hundar springer lösa utan de kan ju riva till exempel rådjur när hungern blir påtaglig, säger Patrik Hylander till Ulricehamns Tidning.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser