Misstänkt varg var hund

SUNDSVALL(JJ). Den misstänkta varg som sågs i Kolsta i helgen var en hund. Detta har länsstyrelsen konstaterat efter att ha spårat djuret.

Det var under helgen som en kvinna såg vad hon misstänkte kunde vara en varg som sprang över gården. När hon och sambon tittade närmare på spåren och jämförde med bilder på vargspår så tyckte de att det liknade just vargspår. 
Det här rapporterar Sundsvalls Tidning.
 
Fotnot: Se även notis 22/11.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser