Misstänkt utbrott av kaninpest i Skåne

Skåne(JJ) Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, misstänker att det pågår ett stort utbrott av kaninpest i Skåne. Orsaken är att SVA, under sommaren, fått in många rapporter om kaniner som blivit sjuka eller dött.

Dessa djur har haft igenklibbade och uppvsullna ögon. SVA har fått in några enstaka prover för undersökning, men SVA meddelar nu att man behöver få in fler prover för att fastställa diagnosen från de olika orterna där sjuka och döda kaniner hittas.

Det är både vilda och tama kaniner som drabbas, men tama kaniner kan vaccineras. Om drabbade djur hittas så kan du kontakta viltvårdare i kommuen så att dessa djur kan avllivas för att förkorta lidandet.
Det här meddelar SVA på sin hemsida.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser