Misstänkt tjuvjakt på kronvilt

Skåne (JJ) Ett misstänkt jaktbrott har polisanmälts i Blentarp. En markägare misstänker att någon tjuvjagat kronvilt på hans mark.

Markägaren har funnit tre säckar med slaktrester av en kronhjort. En polispatrull har besökt platsen och vissa spår är säkrade. En polisanmälan har gjorts och en person är misstänkt för olovlig jakt rapporterar Skånska Dagbladet.

Misstänkt tjuvjakt på kronvilt har uppdagats i Blentarp. Arkivfoto: Per Jonson.
AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser