Misstänkt tjuvjakt på björn

Pajala (JJ) Länsstyrelsen naturbevakare i Norrbotten har upptäckt en död björn i Pajalaområdet. Eftersom man misstänker att björnen tjuvskjutits gjordes en polisanmälan.

Polisen ska göra en brottsplatsundersökning samt forsla bort den döda björnen. Det är inte fastställt hur länge björnen legat död. Det fanns spår på brottsplatsen och polisen har goda hopp om att kunna hitta gärningsmännen. Enligt polisen väntar fängelsestraff för de skyldiga om de kan bindas vid brottet.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser