Misstänkt mårdhund i Gävle

Gävle (JJ) Mårdhunden kan ha kommit till Gävle. Misstänkta spår har hittats på en ö i Yttre fjärden. Jägare försöker nu med hjälp av fällor och kamera fånga in djuret.

– Vi är extra vaksamma eftersom det är en art som kan ställa till problem om den etablerar sig, säger Carl-Johan Lindström på länsstyrelsen, till Gävle arbetarblad.
Det är på ön Skräddarhällen i närheten av Limön, som jägare i november hittade konstiga spår i sandbankarna. Bilder skickades till experter och de har sagt att det kanske kan vara en mårdhund. Myndigheterna vill därför ta det säkra före det osäkra och länsstyrelsen har gett tillstånd för jakt på statens kobbar och skär i länet. Jägare har varit ute och letat med hundar och satt upp fällor och en rörelsestyrd kamera.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser