Misstänkt lodjursattack på häst

ASPÅS(JJ). Hästägaren Camilla Andersson tror att det är ett lodjur som rivit en av hästarna man har i Aspås. – Allt tyder på att det är ett lodjur som är den skyldige, säger Camilla Andersson till Länstidningen i Östersund.

Det var under måndagskvällen som man upptäckte att hästen hade mer än 20 rivsår.
Veterinär kallades ut till platsen och hästen fick också smärtstillande medel. 
Det har upptäckts spår i hagen som liknar lodjursspår. 

Händelsen har gjort att Camilla nu bara låter hästarna vara ute när det är ljust ute. 
Besiktningspersonal från länsstyrelsen ska undersöka händelsen.
Fältchefen Jessica Backeryd, vid länsstyrelsen, är dock inte övertygad om att det handlar om en lodjursattack. Hon säger till Länstidningen att hon inte känner till något sådant tidigare fall. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser