Misstänkt lodjursattack på häst

ASPÅS(JJ). Hästägaren Camilla Andersson tror att det är ett lodjur som rivit en av hästarna man har i Aspås. – Allt tyder på att det är ett lodjur som är den skyldige, säger Camilla Andersson till Länstidningen i Östersund.

Det var under måndagskvällen som man upptäckte att hästen hade mer än 20 rivsår.
Veterinär kallades ut till platsen och hästen fick också smärtstillande medel. 
Det har upptäckts spår i hagen som liknar lodjursspår. 

Händelsen har gjort att Camilla nu bara låter hästarna vara ute när det är ljust ute. 
Besiktningspersonal från länsstyrelsen ska undersöka händelsen.
Fältchefen Jessica Backeryd, vid länsstyrelsen, är dock inte övertygad om att det handlar om en lodjursattack. Hon säger till Länstidningen att hon inte känner till något sådant tidigare fall. 

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser