Misstänkt järvjägare släppt

Rogen (JJ) Den jägare som misstänks för att ha förföljt och skjutit en järv inom Rogens naturreservat i Härjedalen har släppts.

Mannen som kommer från Dalarna anses inte längre kunna försvåra utredningen. Bevismaterial har skickats till statens kriminaltekniska laboratorium för analys.
Mannen som är i 40-års åldern är fortfarande misstänkt för att ha förföljt en järv i ett par timmar och sedan kört över den med skoter. Slutligen avlivade han vargen med en revolver.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser